Народно читалище "Доростол - 1870"
град Силистра

ДФФ "Добруджанче"

  XVI  Международен фестивал "От Дунав до Балкана" гр.Борово- с Първа награда за ДФФ "Добруджанче" и първа наград на ФТК "Силистра"

 

 

 

 

НАГРАДИ  ЗА ДФФ ”ДОБРУДЖАНЧЕ” ОТ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

 В ГР.МОЙНЕЩ  РУМЪНИЯ

 

  Танцьори от ДФФ”Добруджанче”с хореограф Симеон Симеонов са наградени на  Международния конкурс в гр.Мойнещ окръг Бакъу Румъния, проведен в дните 1- 3 март.

 Иванина Нейчева и Стефан Янакиев от ДФФ”Добруджанче” се включиха в надпреварата на конкурса с изпълнение на български народен танц по хореография на Симеон Симеонов, с представяне на български народни костюми и обичаи, оригинални  отговори на въпроси от викторина за обща култура и в ревю с бални рокли за приз  „Мис Мойнещянка”.

„Изпълнението на народния танц взриви залата от аплодисменти, гордея се с тях! Диплом  на журито и медал за участие получи Стефан Янакиев.

Купа и награда „Мис Интелект” спечели Иванина Нейчева, за оригиналните си отговори на викторината за обща култура към участващите групи” споделя Георги Вълев, преводач на групата.

От НЧ”Доростол-1870” изказваме сърдечна благодарност на Георги Вълев и Петя Янакиева, които подкрепяха двамата танцьори в дните на Международния конкурс в гр.Мойнещ  Румъния!

Честити награди за Иванина Нейчева и Стефан Янакиев, поздравления за успеха на  твоите възпитаници, г-н Симеон Симеонов!